Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κυβέρνηση συζητά, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, με την Eldorado Gold για τα χρυσορυχεία του θανάτου



Κων.Μητσοτάκης : «Στην Eldorado Gold υπογράφηκαν οι τρεις αποφάσεις που έμεναν επί τρία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες θετικές αποφάσεις του ΣτΕ, στο συρτάρι του Υπουργού Ενέργειας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της επένδυσης στις Σκουριές. Ταυτόχρονα, συζητούμε με την εταιρία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε –ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας- να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη»
1ο αξιόμεμπτο στοιχείο :
Η Κυβέρνηση συζητά, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, με την Eldorado Gold για τα χρυσορυχεία του θανάτου στη Θράκη και την «αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης». Ήδη στις αρχές Αυγούστου υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της εταιρείας Eldorado Gold Tζορτζ Μπερνς στην οποία μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κι ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.
2ο αξιόμεμπτο στοιχείο :
«Ξεχνά» η Κυβέρνηση ότι σύσσωμη – πλην μιας θλιβερής μειοψηφίας – η περιοχή μας έχει επανειλημμένα εκφράσει την αρνητική της θέση απέναντι στα ιδιωτικά σχέδια αυτά και την άρνηση αυτή, η Κυβέρνηση, δεν την μεταφέρει, ως οριστική θέση της περιοχής μας. Αποστασιοποιούμενη από την θέση που είχε εκφράσει η περιοχή μας, συζητά «αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης» αλλά και αδειάζει έμμεσα όσους είχε στηρίξει αυτοδιοικητικά οι οποίοι , επίσης ξεκάθαρα, είχαν αρνηθεί τα χρυσορυχεία του θανάτου.
3ο αξιόμεμπτο στοιχείο :
Συνεπώς, ξανανοίγει μονομερώς το θέμα, φέρνοντάς το στην επικαιρότητα, αγνοώντας επιδεικτικά την ήδη εκφρασμένη γνώμη των πολιτών της Θράκης, αφήνοντας να εννοηθεί μάλιστα η δική της ξεκάθαρη θετική στάση προς τα σχέδια της Eldorado Gold μέσω των αναφορών στις Σκουριές και του «ξεμπλοκαρίσματος» της εκεί αισχρής επένδυσης.
4ο αξιόμεμπτο στοιχείο :
Εν κατακλείδι, η Κυβέρνηση ξανανοίγει το θέμα υπό το πρίσμα της «αναθεώρησης» (άραγε ως προς τι) της σύμβασης παραχώρησης, ακυρώνει έτσι έμμεσα τους αγώνες των πολιτών της Θράκης κατά του χρυσού, και …χρυσώνει το χάπι της αναζήτησης της σύμφωνης γνώμης της περιοχής στο μέλλον! Κι αυτό ενδεχομένως…
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ αναμένονται για την περιοχή μας. Για τα αυτονόητα. Γιατί πάλι …θάμπωσε ο χρυσός της Eldorado Gold τους εν Αθήναις συνομιλητές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου