Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Οι άντρες που βγαίνουν με μικρότερες Γυναίκες ζουν περισσότερο



Δεν χρειάζεται να έχεις δει το American Beauty για να καταλάβεις ότι συμβαίνει συχνά. Το βλέπεις και έξω. Ένας πιο μεγάλος άντρας να πίνει το ποτό του με μία νεαρά κυρία.

Κι ενώ η αλήθεια είναι ότι συνήθως τα άτομα που βρίσκονται κοντά ηλικιακά πιθανότατα έχουν περισσότερα κοινά τόσο σε ενδιαφέροντα όσο και σε βιώματα, υπάρχουν μερικοί πολύ λόγοι για τους μεγαλύτερους αυτού του κόσμου να κοιτούν να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια.

Το λέει άλλωστε η επιστήμη. Σύμφωνα με μια ανάλυση κοινωνιολογικών και οικονομικών ευρημάτων που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό 1843 Magazine, του ομίλου που εκδίδει τον Economist, οι άντρες που βγαίνουν με νεότερες γυναίκες τείνουν να είναι πιο υγιείς και να ζουν περισσότερο. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες που προτιμούν νεότερους συντρόφους. Αντιθέτως στις γυναίκες τα πράγματα είναι καλύτερα όταν είναι με κάποιον συνομήλικο.

Η ανάλυση του περιοδικού βασίστηκε σε δεδομένα του online dating site OKCupid, σε μια μελέτη της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας και μια άλλη απ' το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου