Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Μπροστά στους κινδύνους ηλεκτρονικής απάτης, δύναμή μας η ενημέρωση!

 


 


 

Αγαπητέ Πελάτη,

 

 

Για όλους εμάς στην Εθνική Τράπεζα η ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών σας προέχει σε κάθε συναλλαγή ή επικοινωνία που πραγματοποιείτε μαζί μας

.

 

 

Λόγω των συνθηκών και της αυξημένης χρήσης των ψηφιακών υπηρεσιών, αυξάνονται και οι κίνδυνοι ψηφιακών απειλών και ηλεκτρονικής απάτης, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίζονται κακόβουλες ενέργειες που περιλαμβάνουν παραπλανητικά SMS και emails. Γι’ αυτό, θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα σχετικά θέματα ασφαλείας, ώστε να είστε σε θέση να αναγνωρίζετε πιθανές μορφές ηλεκτρονικού «ψαρέματος» στοιχείων (πρακτικές phishing) που στοχεύουν στο να αποσπάσουν προσωπικά σας στοιχεία, με σκοπό πιθανή εκμετάλλευσή τους εις βάρος σας.

 

 

 

 

 

 

Δίνετε πάντα ιδιαίτερη προσοχή σε e-mail και SMS:

 

 

 

  • από άγνωστες / μη έμπιστες πηγές / μη υπαρκτά ονόματα και διευθύνσεις
  • που απαιτούν κάποια μη συνηθισμένη και συνήθως «κατεπείγουσα» ενέργεια, προερχόμενα ακόμη και από άτομα ή αποστολείς που ενδεχομένως να γνωρίζετε ή εμπιστεύεστε
  • με αναγραμματισμούς ή ορθογραφικά λάθη

 

 

 

 

Ακόμα, όσον αφορά στο κινητό σας τηλέφωνο, προτείνουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που:

 

 

 

 

 

Σας καλούν από άγνωστο αριθμό, ειδικά από το εξωτερικό, σχετικά με βλάβη του υπολογιστή σας που όμως δεν έχετε δηλώσει.

 

 

 

 

Το κινητό σας σταματήσει να λειτουργεί για ασυνήθιστους λόγους. Τότε καλέστε αμέσως τον πάροχό σας.

 

 

 

 

Σας ζητούν τα στοιχεία λογαριασμών ή και τον καταχωρημένο αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, ή/και άλλα προσωπικά σας στοιχεία μέσω μηνυμάτων ή κλήσεων.

 

 

 

 

Η Εθνική Τράπεζα δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο την επαλήθευση προσωπικών σας στοιχείων σε άλλα περιβάλλοντα, παρά μόνο μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του NBG Internet & Mobile Banking. Τέτοια στοιχεία μπορεί να είναι το User ID ή το Password σας, οι κωδικοί μιας χρήσης (OTP) ή το PIN και λοιπά στοιχεία της κάρτας σας.

 

 

Επιπλέον, αποφεύγετε πάντα την πρόσβαση στο NBG Internet Banking μέσω links ιστοσελίδων τρίτων, μέσω μηχανών αναζήτησης ή μέσω e-mails από άγνωστο αποστολέα.

 

 

Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση είναι η ασπίδα προστασίας σας απέναντι στις συνήθεις πρακτικές απάτης ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές και τους ενδεδειγμένους τρόπους προστασίας σας, επισκεφτείτε τη σελίδα που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για την ενημέρωσή σας.

 

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου