Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Κορονοϊός: Πώς θα εορταστεί φέτος το Ραμαζάνι – Τι είπε ο Χαρδαλιάς (video)


Δεν θα παραχωρηθούν χώροι για να γίνει προσευχή της λύσης της νηστείας

Ιδιαίτερη αναφορά στους έλληνες μουσουλμάνους με αφορμή την 24η Μαΐου, όπου εορτάζεται η λύση της νηστείας του Ραμαζανιού, έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Κυριακής για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
 «Φέτος δεν μπορεί να εορταστεί με τον ίδιο τρόπο που εορτάστηκε πέρυσι, όπως δεν εορτάστηκε με τον ίδιο τρόπο που εορτάζεται κάθε φορά το Πάσχα» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
«Για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία πρέπει να αποφεύγονται οι μαζικές συναθροίσεις. Φέτος δεν θα παραχωρηθούν χώροι από την κυβέρνηση ή τους Δήμους για να γίνει προσευχή της λύσης της νηστείας του Ραζαμανιού. Θα ισχύσει για τα τζαμιά ότι ισχύει για τις Εκκλησίες , τις συναγωγές, και κάθε χώρο λατρείας», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Υπογράμμισε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή οι ρυθμίσεις για τους χώρους λατρείας ήταν οριζόντιες και κοινές για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Υπενθύμισε ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων που μπορεί να βρίσκεται μέσα σε ένα τζαμί καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Δηλαδή σε 300 τ.μ. ο επιτρεπόμενος αριθμό πιστών είναι 30, ενώ για τους χώρους λατρείας άνω των 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 50 άτομα. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται είναι τα ίδια για όλους τους χώρους λατρείας.
«Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων και ζητούμε από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να κάνουν και εκείνοι τη θυσία που τους αναλογεί στις 24 Μαΐου, όπως έκαναν οι πιστοί και όλων των άλλων θρησκευμάτων», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου